14 Ağustos 2010 Cumartesi

Yabani kiraz şerbeti...


Bizim buradaki ismi ergen kiraz olan pek çok yerde yabani kiraz olarak geçiyor.İyice olgunlaşınca yenilen tadı mayhoş bir kirazdır.Oldukça çok tüketiriz biz ayrıca şerbetinide yapar soguk olarak içeriz.Size bugün şerbetinin yapılışını anlatacağım...
malzemeler
1kilo yabani kiraz(ergen kiraz)
yarım kilo toz şeker(tatlı olmasını isityorsanız şekeri çoğaltılabilir,biz mayhoş tüketiyoruz.)
ilaveten karanfil veya tarçın çubuğuda konulabilir,ben koymadım.
yapımı:kirazlar yıkanıp tencereye alınır,toz şeker ilave edilip üzerine su konup kaynatılır.Kirazlar iyice yumuşayınca altı kapatılıp soğumaya bırakılır.Soğuyunca delikliden keçirip çekirdeklerinden ayrılır.Sürahi
yada şişeye konulup buz dolabında soğumaya bıraklır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...