26 Temmuz 2010 Pazartesi

Kolay Yaş Pasta

Sizlerle harika bir yaş pasta tarifi paylaşacağım,pabdispanyası tıpkı hazır gibi oluyor;
malzemeler:
pandispanya için
4 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrı kaplara ayrılmalı)
4yemek kaşığı toz şeker
4yemek kaşığı un
1paket kabartma tozu
kreması için
1paket çikolata sos
1 paket kremşanti
1lt süt
ve üzeri için damla çikolata
ve yağlı kağıt

Yumurta sarısı ve toz şeker beraber bir kapta mikserle çırplır,yumurta beyazı bir tutam tuzla köpürene kadar ayrı bir kapta çırpılır.Un ve kabartma tozu ayrı bir kapta karıştırılır.Yumurta beyazı iyice köpürünce çırpılan yumurta sarısına katılıp çırpılırmaya devam edilir,unla karıştırılan kabartma tozuda katılır içine iyice çırpılır.Yağlı kağıt tepsiye konur(yağlı kağıt olmadığı zamanlarda aliminyumforyoyu serip yağlıyorum)ben kelepçeli kalıbımı kullandım.Eğer tepsinin büyük ise pandispanyayı 2 ölçek yapalirsiniz.frınların tepsileri daha yaygın olduğu için onlarda çok çabuk pişiyor.Kelepçeli kalıbımda 175derecede 30 dk pişiriyorum arada kontrol etmek gerekebilir fırınınızın durumuna göre;
Pandispanyamız pişerken kremşantimizi çırpıp dolaba donması için koyuyoruz,pandispanyamız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.Bu arada biz çikolata sosunu arkasında ki tarife göre pişriyoruz.Kekimizi ikiye kesip arasına çikolatalı sosu koyuyoruz.Üzerini kremşenti ile kaplayıp,damla çikolata ile süslüyoruz.Pastamızı bir kaç saat dolapta dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...