resimleriyle anlatmak daha kolay olacak diye düşünüyorum.
MALZEMELER
1 adet bütün tavuk
20kglık bir tane teneke kutu
bir kazık
ve odun
YAPIMI
kazık yere çakılır
tavuk üzerine oturtulur
tavugun üzerine teneke kutu kapatılır
Dört tarafına Ateş yakılır ve 1 Saat kadar etrafındaki ateşle pişirilir
1 Saat ve sonunda teneke kutumuz kaldırınca Şahane görüntüyle karşılaşırız
ve en sonunda sofrada yerini alır,
doğal ortamda tavuk çevirme yemenin zevki tadılır.
tuzu sonradan atılıyor, Ama istenirse Tavuk Sosta bekletilip yapılınca sanırım lezzeti katlanmış olur.Umarım yapıp zevkle yersiniz afiyet Olsun ..........
1 yorum:
ağzımın suyu aktı elinize sağlıkkk
Yorum Gönder