27 Ocak 2014 Pazartesi

Tunik Yelek..

    
      Forumda Zeynep arkadaşımın anlatımı ile ördüğüm tunik kız çocuğu yeleğini nihayet bitirdim...Elbise olarak ta giyelebilecek çok tatlı bir yelek..Düğmem yoktu evde ilk fırsatta cici düğmeleri de eklenip daha da cici olacak yelek :)

26 Ocak 2014 Pazar

Tey Pizza...

      Şimdi bu tey pizzada ne ki?
dediğinizi biliyorum..Bugün kızlarımla pizza denedik, yeğenim pizzaya tey pizza (teyze pizzası) diye isim takınca ismi öyle kaldı.. :)  Önceleri yapmaktan çekindiğim bir hamur işiydi,ta ki komşum Damra da yapılışını ve lezzetini görünce denemeye karar verdim..kuzinenin içinde odun ısısında pişince hem çabuk pişti hem de oldukça lezzetli oldu..hamurunun tarifini netten aldım. http://www.pizzata rifi.net/  maya olarak dr oetkerin tek kullanımlık pratik mayasından kullandım...yapmak isteyen arkdaşlara tavsiye ederim...

20 Ocak 2014 Pazartesi

5 Şiş İle Soket Çorap...

       
Geçen hafta 5 şişle soket çorap öreceğiz forumda diye yazmıştım...Bu hafta sonu forum yöneticimiz filiz açıklayı gönderince elimde ki yeleği bırakıp hemen başladım..Pek işimde olmayınca ilk çift çorabı 2 günde bitirdim..Model resimden desen tekrarına dikkat etmemişim..ayağıma ölçerek bitirdim deseni ama hata yapmışım küçük geldi..Bitirip ayağıma giyince bir baktım ki çorap küçük :)
  tabi bu durum benim küçük kuzuma yaradı onun ayağına tam geldi..
       Kenarlarına birer ponpon kondurdum kokoşum için.. Elimde ki yelek bitsin kendim içinde öreceğim bir tane hemen içimde kaldı hevesim :)) 
    

17 Ocak 2014 Cuma

Yine mi Örgü?

       
     Bu şeker pembesi örgü bir bebek yeleği  olacak bitince...
      Bazı psikologlar örgü örmenin terapi etkisi yaptığını söylüyor,haklılar sanırım..Hem bir şeyi başarmanın duygusu hem de o işe konsantre olunca sitres yaratan etkenlerden,kişilerden,sorumluluklardan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor olmalı..Ama ben biraz abarttım bu durumu elimde ki işlerin biri bitip,hemen diğeri başlıyor bu aralar...Öğrenmek istediğim bir sürü teknik ve model var...Kendimi işe yarar bir şey yapıyor gibi hissediyorum...ev işlerinden kalan boşa geçen zamanım olmuyor bu aralar..Ne çok boş boş ekrana bakarak geçirdiğim zaman olmuş son yıllarda..
     Kitap okumayı da özledim,onun içinde zaman ayırmalıyım.. Dan BROWN'un Kayıp Sembol kitabına başlamıştım nedense çok sarmadı bu kitap ,ama bitireceğim yarım kalan kitapları sevmiyorum...
  

Yaprak berem...


Forumda Asiye arkadaşımın anltımı ile ördüğüm yaprak berem...mankenliğimi yapan yeğenim Fatih Enes' e teşekkürler

13 Ocak 2014 Pazartesi

11 Ocak 2014 Cumartesi

5 Şiş İle Soket Çorap

     
 
      Forumdan Filiz arkadaşımın anlatımı ile bu soket çorabı öreceğiz arkadaşlarla...Elimde ki yaprak baktüsü bitirmek için sabırsızlanıyorum..

10 Ocak 2014 Cuma

Yaprak Baktüs...

       


     Forumda Filiz arkadaşımın anlatımı ile yaprak baktüs başladım..Hem şık hem de şık bir model,evde ki tiftif yünden örüyorum bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya..
    Modele bayıldım başka projeler dönüyor aklımda yapabilirsem burada paylaşırım...

5 Ocak 2014 Pazar

Sonunda Başardım...

       
          Geçen gün 5 şiş öğrenmeye çalıştığımı yazmıştım...sonunda başardım ve bir çift eldiven ördüm..oldukça zahmet istiyor ama bitince değdini söylemeden geçemeyeceğim..
    

4 Ocak 2014 Cumartesi

5 Şiş ile Örgü Öğreniyorum..

     
Geçenler de bir facebook sayfasında bir şal gördüm..O kadar hoşuma gitti ki modelini bulmak için araştırma yaparken bir forum ile karşılaştım...Örgü ve hobi üzerine bir forum..Modelleri herkesin anlayabileceği şekilde açıklanan ve üyelerin bir birine yardımcı olduğu,bilmediği yöntemlerin öğrenildiği bir forum..En güzel tarafı aynı anda örüp resmlerin paylaşılması,aynı modelin rengarenk uygulamarının şenliği...Benim için özellikle bu kış aylarında süper oldu bu durum,anlaşıldığı üzere bol bol örgü örüyorum bu aralar...Şuan 5 şiş ile eldiven örmeyi öğreniyorum..modeli bitince paylaşacağım..  hobievimizle  tanışmama vesile olan suzan hobi ye sonsuz teşekkürler.

Atkı- Bere Takımı

     
Geçen yıl  büyük kızım için hazırlamıştım bu bere ve atkıyı.. Bere biraz emek istiyor,bitince fransız şapkaları gibi duruyor..Yakından bakınca el örmesi olduğu anlaşılıyor..

Fıstık Modeli Üçgen Şal

     

Bu şalı bir kaç yıl önce örmüştüm kendime resimlemek anca kısmet oldu... atkı ve fular gibi kullanılan bilen hafif bir şal...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...