20 Aralık 2014 Cumartesi

Nurcan Ablanın Islak Keki

         
Hobievimizden Nurcan ablamın ıslak kek tarifini denedim bugün.. harika oldu denemenize şiddetle tavsiye ederim.. Tek püf noktası ise un miktarını artırmamak,kıvamı biraz cıvık oluyor un az gibi görünse bile un koymayın.. Kuzine de pişirmesi keki oldukca zor,ısısını ayarlamak zor oluyor genelde bir tarafı yanabiliyor ya da kabarmıyor ama bu sefer güzel pişti kızımın şansına çok istemişti.. bol boll afiyetle yendi bu kadarının resmini çekebildim :)


malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt,
1 margarin( 1 su bardağı zeytin yağı koydum ben margarin yerine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.eritilip soğutulmuş margarini,sütü,vanilyayı ve kakaoyu  ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz..Çırptığımız karışımdan 1 su bardağını ayırdıktan(ayırdığımız karışımı kek pişince üstüne dökeceğiz) sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış tepsi ya da kalıba döküyoruz..150 derece ısı ile fırında pişiriyoruz.. Fırından çıktıktan sonra üzerine ayırdığımız karışımı döküp dilimleyip servis ediyoruz.. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...