12 Şubat 2010 Cuma

Gündoğmuş yöresel yemeklerinden patlıcan aşı

malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy sogan
yarım su bardağı bulgur
4,5 adet orta boy domates
bir yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz
fesliken ve nane
hazırlanışı
patlıcanlar ala olacak şekilde soyulur,küçük küpler halinde doğranır,
tuzlu suda beklemesi için konur,bu arada soğanlar ince ince doğranıp sıvı yağ ile tencerede pembeleşene kadar kavrulur,küp küp dogranmış domates,salçada eklenir domatesler suyunu bırakana kadar pişirilir,tuzlusudan süzülen patlıcanlarda eklenip birkaç dakika sotelenir.Sotelenen harcın içine bulguruda konup,nane,tuz,feslikenide eklenip üzerlerine 3su bardağı suda ekenip pişirilmeye bırakılır.Sıcak servis yapılır.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...