Kuzineyi bilmeyenler olabilir(malum genelde bazı bölgeler kalorifer kullanılınca bilinmeyebilir) kısaca anlatayım odun sobasının fırınlısı yani sobanın bir bölümünde fırın bulunuyor olması...Ben evimin salonunda kuzine kullanıyorum ,yemeklerimi vs onda pişiriyorum ve çok lezzetli oluyor.Ama genelde patates,soğan ve biber közlüyoruz...
Kuzinede patates için malzemelerimiz:
4,5 orta boy patates
bir tatlı kaşığı pul biber (tatlı veya acı isteğe bağlı) ben tatlı kullanıyorum çocuklar olunca
yeterince tuz,bir yemek kaşığı kadar tereyağ veya zeytin yağı arzuya göre
ve yoğurt
Hazırlanışı:
patatesler yıkanıp kuzinenin içine konulup közlenmeye bırakılır,közlendikten sonra kuzineden çıkartılır,
soyulacak ılıklığa ulaşınca kabukları soyulup küçük küçük doğranır,tuz,pul biber,üzerine serpilerek iyice karıştırılır,üzerine yoğurt konulup,kızdırılan tereyağ ve pul biber üzerine dökülür... servise hazırdır afiyet olsun...
Tabi bu salatanın sade hali,daha da geliştirebilrsiniz,ben bazen,közlenmiş,soğan,biber patlıcanda ekliyorum,sarmısak ve çeşitli baharatlar ve turşuda eklenebilir zevkinize kalmış...
2 yorum:
kuzinedede bir başka olur yani ellerine sağlık canım
Handecim teşekkür ederimm...
Yorum Gönder