26 Aralık 2014 Cuma

Muhteşem patik..

Hobievimizde Müjgan arkadaşımın anlatımı ile ördüğümüz patiğim..

23 Aralık 2014 Salı

Minik ayıcık..


           
        Hobievimizde Şükran arkadaşımın çevirisi ile ördüğüm minik ayıcığım..Amigurimi örmesi oldukça eğlenceli ama dikmesi de bi o kadar stresli,yüzünün ifadesini tam ayarlayamıyorum.. Bu ayıcığım biraz  asık suratlı oldu..Zamanla çok daha iyi olacak tecrübe kazandıkça ama işte bazen sabırsızlanıyorum.. Offf offf çok çalışmam gerek çokkkk...

20 Aralık 2014 Cumartesi

Nurcan Ablanın Islak Keki

         
Hobievimizden Nurcan ablamın ıslak kek tarifini denedim bugün.. harika oldu denemenize şiddetle tavsiye ederim.. Tek püf noktası ise un miktarını artırmamak,kıvamı biraz cıvık oluyor un az gibi görünse bile un koymayın.. Kuzine de pişirmesi keki oldukca zor,ısısını ayarlamak zor oluyor genelde bir tarafı yanabiliyor ya da kabarmıyor ama bu sefer güzel pişti kızımın şansına çok istemişti.. bol boll afiyetle yendi bu kadarının resmini çekebildim :)


malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt,
1 margarin( 1 su bardağı zeytin yağı koydum ben margarin yerine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle çırpıyoruz.eritilip soğutulmuş margarini,sütü,vanilyayı ve kakaoyu  ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz..Çırptığımız karışımdan 1 su bardağını ayırdıktan(ayırdığımız karışımı kek pişince üstüne dökeceğiz) sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yağlanmış tepsi ya da kalıba döküyoruz..150 derece ısı ile fırında pişiriyoruz.. Fırından çıktıktan sonra üzerine ayırdığımız karışımı döküp dilimleyip servis ediyoruz.. Afiyet olsun...

18 Aralık 2014 Perşembe

Eskilerden örgü sepet..






 Kızların eski tişörtleri kesip yumak yaptım bunlardan da örgülerim için sepet ördüm..

11 Aralık 2014 Perşembe

Nota Kitap Ayracı..

Nota kitap ayracını netten bulmuştum.Bende uyarlama yaptım..








9 Aralık 2014 Salı

Çiçekli Tnus İşi Patik..

                                                     Tunus işi ilk patik denemem
 hobievimizde  mürüvet arkadaşımın anlatımı ile ördük bitmiş hali burada  ve burada

7 Aralık 2014 Pazar

May Şal..

        
Hobievimizde Necmiye arkadaşımın açıklması ile ördüğümüz may şal..örenbayan merino gol ile ördüm..

6 Aralık 2014 Cumartesi

Hannore Şal(Shawl)

 

Hobievimizde  Canan arkadaşımın düzenleme ve açıklaması ile ördük bu şalı.. Alize koton gold ile örüldü..     Bu elimde ki şal veya farklı renleri için sipariş verebilirsiniz..   kamileceesintiler@gmail.com ve facebooktan örs hobiye mesaj atabilirsiniz..

4 Aralık 2014 Perşembe

Aslan Simba..

       Hobievimizde Şükran arkadaşımın anlatımı ile ördük aslan simbayı.. oldukça detaylı bir emek isteyen ama örmesi oldukça zevkli bir oyuncaktı..sipariş için kamileceesintiler@gmail.com ve facebookta örs hobiye mesaj atabilirsiniz..

2 Aralık 2014 Salı

Marsupilami ;)


     İlk amigurumi demem marsupilami oldu..Hobievimizde etkinlik olarak ördük arkadaşlarla..öncesinde netten amigurimi yapımını inceledim,tekniklerinin videolarını izledim ve zorlanmadan ördüm..
sipriş için: kamileceesintiler@gmail.com ve  facebookta  örs hobi

Yazmaya Üşenmiş Blog Sahibinin Dönüş Yazısı.. ;)

           Bloguma yazmayalı ne kadar uzun zaman olmuş yine..Facebokta sayfa açınca burayı çok ihmal ettim,oradan resim gönderip yayınlamak kolayıma gitti sanırım..Buradan uzak durduğum zaman içinde bir sürü el işi yaptım..Sıra ile yayınlamak lazım..Amigurimi yapmayı bile öğrendim, bir kaç oyuncak ördüm,hatta geçende ilk resimden uyarlama çalışmamı bile yaptım..facebook  sayfama da beklerim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...